Hogyan tanítsuk meg a kutyát ugatni?

Van olyan kutya, amelyik egészen kicsi korától fogva csahol (A legtöbb bichonnak ez a vérében van). Az én kutyám 3 hónaposan került hozzám, és már négy hónapos volt, mikor még mindig csak hallgatott. ’Hát kutya ez?’-gondoltam magamban- miközben azon morfondíroztam, hogyan vehetném rá arra, hogy elkiabálja magát, hogyan hozhatnám ki a béketűréséből?

Felvettem egy botot a földről és játszani kezdtem vele. Nagyon tetszett neki, élénken figyelt és valahányszor eldobtam a fadarabot, utána iramodott. Ezt az egészet több alkalommal is eljátszottuk, de semmi. Egyik alkalommal egy kicsit elgondolkodtam és elfelejtettem eldobni a játékunk tárgyát.

’Vuff’ – szólalt meg a kutya – mert már elege lett a várakozásból.

’Jesssz! Ügyes vagy, kiskutyám’ – válaszoltam boldogan és az ötlet máris megfogant: valahányszor a botot hosszabb ideig a kezemben tartom, az ’UGASS’ parancsszót mondogatom majd neki. Arra már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi időt vett igénybe, amíg elkezdte asszociálni a szót a cselekedettel – de annyi biztos, hogy 4 napba nem telt bele.

Sok sikert kívánok azoknak, akik elhatározták, hogy elkezdik a tréninget! (a fiú kutyusos gazdik pedig ne felejtsenek el néhány napot rászámolni)

Íme az eredmény:

Kapcsolódó oldalak:

kutyaiskola.lap.hu

kutya.lap.hu

Kapcsolódó cikkek:

A fedeztetés nem gyerekjáték

One response to this post.

  1. whoah this blog is great i like reading your articles.
    Keep up the good work! You recognize, a lot of individuals are hunting around for this information, you can help them greatly.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: